top of page

Instagramda Hashtagleri Etkin Kullanma Kılavuzu


Hashtag kullanımı, özellikle de Instagram'da bir çok kullanıcı için oldukça hassas bir konu!

Bazıları nefret ediyor, bazılarıysa fazlaca bayılıyor.

İster sevin, ister sevmeyin, ortada rakamların da doğruladığı büyük bir gerçek var: "En az bir tane hashtag kullanılan içerikler, hiç hashtag kullanılmayan içeriklere göre %12,6 daha fazla etkileşim alıyor."

Instagram Hashtaglerini Etkin Kullanma Kılavuzu

Hashtagler ile ilgili bilmeniz gerekenleri, onları stratejik olarak nasıl kullanacağınızı ve etkili bir hashtag stratejisi için hangi adımları izlemeniz gerektiğini bu yazıda bulabileceksiniz.

Hazırsanız başlayalım!

Neden Hashtag Kullanmalısınız?

Sosyal medya platformlarında her şey çok hızlı gelişiyor ve değişiyor. Özeillikle de Instagram'da... Ancak değişmeyen bir şey var ki o da hashtaglerin önemi.

Etkili bir hashtag stratejisi geliştirmek, instagram içeriklerinizin yeni kitlelere ulaşmasında kullanabileceğiniz en iyi yollardan birisi. Kulladığınız hashtagler markanızla ve içeriklerinizle ne kadar paralelse o kadar fazla etkileşim alabilir, yeni takipçi kazanabilir ve hatta yeni müşteri elde edebilirsiniz.

Instagramın son dönemde hashtagler ile ilgili yaptığı güncellemeler ve onlara kazandırdığı özellikler hashtaglerin kullanım alanını ve önemini daha da arttırmış durumda. İşte Hashtaglerin bazı öne çıkan özellikleri?

1. Hashtaglerinin Başarısını Takip Edebilirsin:

İşte size, Instagram işletme profiline geçmeniz için başka bir sebep daha!

Kısa bir süre önce Instagram, hashtaglerin gönderilerinizin başarısında (görüntülenme ya da gösterim anlamında) ne kadar etkisi olduğunu analiz edebilme özelliği ekledi. Bu dataya erişebilmek için öncelikle Instagram hesabınızın bir "İşletme Hesabı" olması gerekiyor. (Nasıl yapılacağını öğrenmek için tıkla!) Eğer profiliniz bir işletme hesabı ise yapmanız gereken çok basit:


  • Her hangi bir gönderiyi açın ve altındaki "İstatistikleri Görüntüle (View Insights)" yazısına tıklayın.

  • Altta çıkan özet istatistiklerin yer aldığı kısmı yukarı doğru kaydırarak erişim ve gösterim dahil gönderiniz ile ilgili bütün dataya ulaşabilirsiniz.

  • Bu sayfanın en altında da gönderinizi görüntüleyen kişilerin, hangi yollardan gönderinize ulaştığını görebilirsiniz.

2. Hashtagleri Takip Etme:

Bu yılın başında yapılan bir diğer önemli güncelleme ise Hashtagleri takip edebilme özelliğinin eklenmiş olması. Bu özellikle sayesinde kullanıcılar çeşitli konular ya da topluluklar ile ilgili hashtagleri takip ederek ilgi duydukları alanlarda daha hızlı bilgi sahibi olabilirler.

Hashtag takip etmek ise bir profili takip etmek kadar kolay. Bunun için yapmanız gerekense çok basit; ilginizi çeken bir hashtag'e tıklayın. Açılan sayfadaki "Takip Et (Follow)" yazısına tıkladığınızda bir hashtag'i takibe almış oluyorsunuz.


3. Instagram Profilinize Tıklanabilir Hashtagler Koyun:

Instagram tarafından yapılan yeni bir güncelleme ile artık profilinize hashtagler hatta kullanıcı adları ekleyebilir ve böylece etkili bir instagram profili oluşturabilirsiniz. Bu güncellemenin en güzel tarafı ise bu sayede instagram profilinizin daha fonksiyonel hale gelmesi, böylece markalı içeriklerinizin öne çıkmasını ya da topluluğunuzun tanıtımını daha kolay yapabilirsiniz.

Tek yapmanız gereken markanız ya da topluluğunuz ile ilgili kullandığınız hashtagi profilinize yazmak ve yeni kitlelerin bu hashtag aracılığı ile profilinize gelmesini sağlamak.


4. Hikayelerinize Hashtag Ekleyin:

Diğerleri kadar yakın tarihli bir yenilik olmasa da, "hikayelere hashtag ekleme" özelliği kullanıcılara içeriklerinin daha görünür hale getirme imkanı sunuyor. Bu özelliğin en güzel tarafı ise tıpkı haber kaynağı gönderilerinde kullanılan hashtagler gibi "Ara ve Keşfet" bölümünde başka kullanıcılar tarafından görüntülenebilir olması.


Instagram Hashtagleri Nasıl Çalışıyor?

Yazımızda daha da ilerlemeden ve hashtag konusunda daha derine inmeden önce isterseniz gelin, hashtaglerin nasıl çalıştığına bakalım.

Tıpkı Twitter'da ya da diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi Instagram hashtagleri de fotoğraf ve video içeriklerini derlemek ve kategorize etmek için kullanılıyor.

Paylaştığınız her instagram postuna bir alt yazı ve ardından onu takip eden birkaç hashtag (30 hashtage kadar kullanılabilir) eşlik edebilir ve bu hashtagler içeriklerinizin keşfedilmesini kolaylaştırır.

Örneğin; yemek sektöründe bir marka yönetiyorsanız ve ürünleriniz özellikle sağlıklı beslenen kullanıcılara hitap ediyorsa ağız sulandırıcı bir yemek görselinin ardından  #sağlıklıbeslenme, #rawfood, #salata #şekersizlezzetler gibi hashtagleri ekleyerek gönderinizi paylaşabilirsiniz. Bu hashtagler sayesinde gönderi içeriğiniz sağlıklı beslenme ile ilgilenen kullanıcılar için kataloglanmış olur.


Çeşitli Instagram Hashtag Türleri

Instagram hashtagleri çeşitli uzunlukta ve şekillerde olabilir. Farklı türlerdeki hashtagleri ve onlara karşılık gelen kitleyi anlamak ise etkinli bir hashtag stratejisi oluşturmanın anahtarıdır.

1. Markalı Hashtag

Markalı hashtag; markanıza ya da işletmenize özgü olan hashtagdir. Markanızın adı, işletmenizin sloganı, ürün veya hizmetinizin ya da kampanyanızın adı gibi basit ve sade olabilir. Ya da marka isminizle hiç ilgisi olmayan ama marka kimliğinizle özdeşleşmiş bir hashtag de olabilir.

Topluluk hashtagleri vermek istediğiniz mesajın geniş kitlelere ulaşmasını amaçlarken, markalı hastagler sizin ve kitleniz için belli temaları bir araya getirmek için dizayn edilmiştir.


Örneğin, sivil toplum kuruluşları ile bağışçıları spor ekseninde buluşturan bir sosyal girişim olan Adım Adım #iyilikpeşindekoş hashtag'i ile takipçilerine ve hitap ettiği kitleye konuyla ilgili içeriklerini paylaşabilecekleri ve konuyla ilgili farkındalık oluşturabilecekleri bir alan yaratmış.

Takipçilerinizin gönderilerini ve hikayelerini sizin markalı hashtaginizi kullanarak paylaşmalarını sağlamak Instagram'da keşfedilmenin anahtarıdır. Bu insanların sizi ve markanızı sevdiği ve çevrelerinin de sizi tanımasını istedikleri anlamına gelir.

2. Topluluk Hashtagleri

Topluluk hashtagleri de, markalı hashtagler gibi benzer düşünce yapısına sahip insanların belli bir konu etrafında toplanmasını sağlar. Fakat, markalı hashtaglerden farklı olarak, topluluk hashtagleri direk olarak işletmenizle ya da markanızla ilgili olmayabilir. Daha geniş bir kitleye hitap eden ve vermek istediğiniz mesaja daha az odaklanmış olabilir.


Buna güzel bir örnek ise Koçtaş'ın kullandığı #yaşayanevler hashtagi. Bu hashtag ile Koçtaş evlerini dekore etmeyi seven ve tasarımla ilgilenen benzer düşünce yapısına sahip insanları bir araya toplamış oluyor.

Her ne kadar bu hashtag Koçtaş'ın kendi ürünlerinin direk tanıtımını yapmıyor olsa da Koçtaş'ın takipçi artışında kilit bir rolü olabilir.

Bu tür topluluk hashtaglerini bulmanın en iyi yolu ise hitap ettiğiniz kitlenin ya da takip ettiğiniz favori hesapların hali hazırda hangi hashtagleri kullandıklarına bakmak. Hashtaglerinizi bu anlamda ne kadar daraltırsanız, içeriklerinizle gerçek anlamda ilgilenecek doğru hedef kitleye ulaşabilirsiniz.

3. Kampanya Hastagleri

Süresiz kullanıma sahip marka ve topluluk hashtaglerinden farklı olarak kampanya hashtagleri kısa sürelidir. İki-üç günlük olabileceği gibi sezonluk ya da bir yıllık da olabilir. Böyle olmasının sebebi ise, yeni ürün lansmanı, yeni bir ortaklık, işbirliği gibi özel etkinliklerle ilintili olmasıdır. Sonuç olarak, markalar bu tür hashtagleri kampanya süresince yoğun bir şekilde kullanarak etkileşimi ve hitap ettikleri kitlenin mümkün olduğunca çok tepkisini çekmeye çalışırlar. Kampanya bittiğinde ise bu hashtagi artık kullanmazlar.

Tıpkı Mac Costmetics Türkiye'nin yeni ürün lansmanında yaptığı gibi...#MacPatrickStarr hashtagini yeni far paletinin tanıtımı için kullanan Mac Cosmetics Türkiye bu 24,5oo gönderide kullanılan bu hashtag ile ürününü hem tanıtmış hem de hitap ettiği kitleye bu hashtag etrafında bir araya gelme imkanı sunmuş.

İçerikleriniz için En Uygun Hashtagleri Nasıl Bulacaksınız?

Hashtag kullanımında başarılı olabilmek için kullandığınız hashtagler konusunda stratejik davranmanız gerekir.

En popüler Instagram hashtaglerinin milyonlarca kez kullanıldığı göz önüne alındığında, basitçe #aşk, #yemek, #kedi yazmak tonlarca beğeni ve yorum almak anlamına gelmeyecektir. O nedenle, en popüler hashtagleri kullanmak yerine, arkasında etkileşimi yüksek kitleler barındıran ve gerçekten kullanıcıların ilgi alanına ya da ait olduğunuz sektöre hitap eden, öne çıkan hashtagler kullanmak faydalı olacaktır.

Peki yaratıcı, havalı ve topluluk odaklı bu hashtagleri nasıl bulacaksınız? Bunun en iyi yolu hitap ettiğiniz kitlenin, rakiplerinizin ve sektör liderlerinin hali hazırda kullandığı Instagram hashtaglerine bakmak. Hashtaglerinizi ilgi alanınıza göre ne kadar daraltırsanız o kadar etkileşimi yüksek bir kitleye ulaşırsınız. Ancak burda da düşmemeniz gereken bir tuzak var; hashtaglerinizi daraltmaya çalışırken de bir kaç kişinin ilgilendiği hashtagler kullanmayın. Unutmayın amacımız sizinle etkileşime geçmeye hevesli geniş kitlelere ulaşmak. 



Diyelim ki, seramik atölyesinde ürettiğiniz bir ürün ile ilgili bir içerik paylaşacaksınız; sadece #seramik (400 binden fazla gönderi) hashtagini kullanmanın yanısıra #seramikatölyesi (27 bin civarında gönderi) ve #seramiksanatı (9 binden fazla gönderi) gibi hashtaglerle hitap ettiğiniz kitleyi daraltarak konunuzla daha çok ilgilenen kişilere ulaşabilirsiniz. Böylece, gönderilerinizle etkileşime geçme ihtimali yüksek kişilere ulaşma şansınızı arttırmış olursunuz.

İşte markanıza uygun hashtagleri bulma yolları:

1. Hedef Kitlenizi İnceleyin:

Gönderilerinizin sonuna rastgele hashtagler eklemek izleyici kitlenizi arttırmayacaktır. Onun yerine hedef kitlenizin kullandığı ve takip ettiği hashtagleri takip edin ve paylaştığınız içeriklerle uyumlu olanları kullanmaya çalışın. Hashtaglerde kullandığınız anahtar kelimelerin markanızla, yaptığınız işle ve sektörünüzle alakalı olduğundan ve gerçekten insanların ilgi duyacağı alanlarda olduğundan emin olun.

2. Rakiplerinizi Araştırın:

Rakiplerinizin kullandığı hashtagleri araştırmak da faydalı olacaktır. Böyle bir inceleme sonunda hangi hashtaglerin işe yarayıp hangilerinin işe yaramadığını görebilir ve etkileşimi yüksek hashtagleri zahmetsizce keşfedebilirsiniz.

Rakiplerinizin kullandığı hashtagleri kullanmak istemiyor bile olsanız böyle bir inceleme, hedeflediğiniz kitlenin hangi konulara ilgi gösterdiğini ve neler hakkında konuştuğunu görmeniz açısından faydalıdır.

3. Sektörünüzün Etki Liderlerini (Influencer) İnceleyin:

Kullanabileceğiniz hashtagleri bulmanın en iyi yollarından birisi de sizinle ortak hedef kitlelere sahip instagram influencerlarını takibe almak. Dijital Topuklar tarafından bu yılın başlarında "Etki Lideri" olarak Türkçeleştirilen ve oldukça benimsenen Influencer'lar aslında sosyal medyayı son derece başarılı kullanan kişiler. İşin ilginç yanı ise günümüzde neredeyse her sektöre hitap eden kilit bir kişinin var olması, dolayısıyla yapılması gereken faaliyet gösterdiğiniz sektörle ve hedef kitlenizle paralele bu etki liderlerini bulun ve onların başarı elde ettikleri hashtagleri kullanın. Bu kişiler zaten sizin hedef kitlenize ulaşarak bir başarı elde etmişler neden onların başarılarını örnek almayasınız ki?

Gezmeyi, keşfetmeyi ve yeni deneyimler elde etmeyi sevenlere hitap eden Beyaz Yaka On The Run son dönemde bir çok markanın radarına giren micro influencerlara güzel bir örnek.


5. Alakalı Hashtagleri Bulun

Sektörünüzle alakalı trend olan hashtagleri araştırmak, topluluğunuzu büyütmenin kolay ve etkili yollarından biridir. Basitçe ilgili hashtagi, uygulamanın arama çubuğuna yazın ve karşınıza çıkan alternatifler içerisinden size en uygun olanlarını ve o hashtaglere ait kaç tane gönderi olduğunu görün. İçerisinden en çok etkileşim alacağını düşündüklerinizi listeleyin, istediğinizi kullanın. :)


Hashtagleri Etkili Kullanma Önerileri

Instagram hashtagleri doğru kullanıldığında topluluğunuzu büyütmek ve markanızın tanıtımını yaparak geniş kitlelere ulaşmak için çok etkili bir yöntem olmakla birlikte yanlış kullanıldığında "Spam" gibi algılanarak marka itibarınızı zedeleyebilir. O nedenle Instagram hashtaglerini etkili bir şekilde kullanabilmeniz için uymanız gereken kuralları listeledik:

Hashtagler Ne Sıklıkla Kullanılmalı?

Kısaca cevap vermek gerekirse, mümkün olduğunca sık kullanılmalı!

Ne zaman bir içerik paylaşsanız, ister bir haber kaynağı gönderisi olsun ister bir hikaye, eğer amacınız gönderinizin mümkün olduğunca çok insana ulaşması ise o zaman içeriklerinizin sonuna bir kaç tane hashtag eklemelisiniz.

Bununla beraber, hashtag kullanılmasının gerekmediği bazı durumlar da olabilir. Örneğin, kişisel bir hikaye anlatıyorsanız ya da işinizle ilgili bir anekdota yer veriyorsanız. Bu durum, genelde rastgele, spontane paylaşımların yapıldığı Instagram hikayelerine özgü bir durum olabilir ama tabii durumdan duruma göre de değişir. Günün sonunda, paylaşacağınız gönderinin içeriğine, tonuna ve o gönderi ile elde etmek istediğiniz sonucu göz önünde bulundurarak karar vermeli ve hastag kullanmanın gerekliliğine karar vermelisiniz.

Kaç Tane Hashtag Kullanılmalı?

Ne yazık ki bir gönderide en az kaç hashtag kullanılması gerektiği ile ilgili kesin ve katı bir kural yok. Bazı sosyal medya uzmanları "Instagramın izin verdiği maksimum hashtag sayısı kadar (30 adet) kullanabilirsiniz" derken (çünkü size daha fazla keşfedilme imkanı sunar), bazı sosyal medya duayenleri 5-10 hashtag kullanılmasını öneriyor.

Bugüne kadar hem yaptığımız incelemelerde hem de paylaştığımız içeriklerde birbirinden farklı hashtag stratejileri görmemize ve kullanmamıza rağmen anladık ki, günün sonunda kaç hashtag kullanılacağı yine size kalmış.  Eğer her gönderiniz için mesajınızla ilgili olduğuna inandığınız, konunuzla süper alakalı 30 hashtag bulabiliyorsanız, kesinlikle kullanmalısınız.

Eğer o kadar çok hashtag kullanmak içinize sinmiyorsa daha az kullanmayı da tercih edebilirsiniz. Sizin için en uygun olanını denemeler yaparak bulabilirsiniz.

Hangi Hashtagleri Kullanmalısınız?

Hangi hashtagi kullanılacağınıza karar verirken, bu hashtagleri belli bir amaçla kullandığınızı göz önünde bulundurmalısınız. Bu nedenle, hedef kitlenizin gerçekten aradığı ve takip ettiği konuları ele almanız gerektiği anlamına geliyor.

Sosyal medya uzmanlarının sıklıkla tavsiye ettiği ise gönderilerinizde kullandığınız hashtagleri spam olarak algılanmamak için arada bir değiştirmeniz ve farklı hashtagler kullanmanız.

Bunun dışında tabii ki #takibetakip, #likeforlike vs. gibi hashtaglerden ve milyonlarca defa kullanılmış olanlardan kaçınmak akıllıca olacaktır. Belki bu hashtagler size fazladan bir kaç beğeni kazandırabilir ama hedeflenmiş ve etkileşimi yüksek takipçiler kazanmanızı sağlamayacaktır.

Kalabalık hashtagleri kullanmak yerine içeriklerinize ilgi gösterebilecek daha niş bir kitleye sahip hashtagleri kullanın. Ve unutmayın, her zaman markanızın hashtagini ne zaman uygun olduğunu düşünüyorsanız kullanabilirsiniz.

Hashtaglerde Nasıl "Trend" Olunur?

Instagramda bir hashtag araması yaptıysanız mutlaka farketmişsinizdir; arama sonuçları sayfasının üstünde "En Popüler (Top)" gönderilerin olduğu bir bölüm yer alır. Önceleri özellikle mobil uygulamasında sadece en popüler gönderinin gösterildiği bu alan son güncellemeler ile birlikte "En Yeni (Recent)" gönderileri de gösterecek şekilde ikiye ayrıldı. (Masa üstü ya da dizüstü bilgisayarlarda hala en popüler gönderileri görüyoruz.) Artık bir hashtag ile ilgili en popüler ve en yeni gönderiler arasında gezinebiliyoruz.

"Keşfet" bölümünde üst sıralarda yer almak içeriklerinizi geniş kitlelere ulaştırmak için harika bir yol. 

Peki bu nasıl mümkün olacak? Gönderileriniz Hashtag aramalarının "en popülerleri" arasına nasıl girecek?

Tabii ki şunu baştan belirtmek gerekir; bu soruya %100 doğruluğu olan kesin bir cevap vermek çok zor. Zaten verebiliyor olsaydık, algoritmaları aşmak için uğraşmamıza hiç gerek kalmazdı. Ama hem deneyimlerimizden elde ettiğimiz veriler hem de uzmanların görüşlerine göre Hashtag aramalarında üst sıralarda olmayı belirleyen iki temel faktör bulunuyor:

  • Gönderinin ne kadar etkleşim aldığı ve

  • O etkileşimi ne kadar hızlı aldığı.

Hashtag arama sayfasındaki en popüler gönderiler genelde ordaki yerlerini paylaşıldıktan sonraki ilk 24 saat içerisinde alırlar. Dolayısıyla, gönderinizin en popülerler arasında yer almasını istiyorsanız o beğeni ve yorumlara paylaşım yapar yapmaz ihtiyacınız olacak. Eğer paylaşım yaptıktan kısa bir süre sonra bir sürü etkileşim alıyorsanız, bu instagram tarafından gönderinizin kaliteli ve etkileşimi yüksek bir içerik olarak algılanır.

En Popüler Hashtagler Arasında Yer Almanın Sırrı

1. Doğru Hashtagleri Seçin:

İlk adım, trend olacak doğru hashtagleri bulmaktır. Eğer markanızın 10.000 ya da daha az takipçisi varsa sizin için en doğrusu #bodrum gibi kitlesel hashtagler seçmek yerine, #bodrumdayasam gibi daha hedeflenmiş bir hashtag kullanmak uygun olabilir.

Tabii, altını tekrar çizmekte fayda var; kullandığınız hashtagin popülaritesinden çok gönderinizle ne kadar alakalı olduğu daha önemli! O yüzden fotoğraflarınıza, sadece popüler diye rastgele bir kaç hashtag eklemek (#tatil #yaz gibi..) yerine, hangi hashtaglerin hedef kitlenizde yankı uyandırdığını bulun.


2. Etkileşimi Arttırın:

Doğru hashtagleri bulduktan sonra yapmanız gereken, en kısa sürede gönderinize çekebildiğiniz kadar çok etkileşim çekmektir. Bunu yapmanın yollarından birisi de hitap ettiğiniz kitlenin sosyal medyada en aktif olduğu zaman aralığında paylaşım yapmaktır.

Eğer hedef kitlenizin sosyal medyada en aktif olduğu zaman aralığında paylaşım yaparsanız, gönderiniz için etkileşim alma olasılığınız o kadar yüksek olacaktır. Bunu bir döngü gibi düşünebilirsiniz: Yüksek etkileşim yüksek görünürlük, yüksek görünürlük yüksek etkileşim.

Kendi Markalı Hashtag'inizi Nasıl Yaratabilirsiniz?

Daha önce de bahsettiğimiz gibi "Markalı Hashtag"ler takipçilerinizle sohbet başlatmak ve gönderinizin erişimini arttırmak için harika bir yol. Genel olarak, markanızın ya da işletmenizin fanları markanız için yarattığınız hashtagi, ürün ve hizmetleriniz ile ilgili deneyimlerini kendi takipçileri ile paylaşmak için kullanacaklardır. Dolayısıyla, takipçilerinizin bu hashtagleri kullanması "Kullanıcılar Tarafından Oluşturulan İçerik (User Generated Content)" için harika bir yoldur.

Markalı hashtag; markanıza ya da işletmenize özgü olan hashtagdir. Markanızın adı, işletmenizin sloganı, ürün veya hizmetinizin ya da kampanyanızın adı gibi basit ve sade olabilir. Ya da marka isminizle hiç ilgisi olmayan ama marka kimliğinizle özdeşleşmiş bir hashtag de olabilir.

Her koşulda, markalı bir hashtag yaratırken;

basit ve akılda kalıcı,

kısa ve telafuzu kolay,

takipçileriniz ve müşterileriniz tarafından kolaylıkla hatırlanacak,

gönderiniz ve sektörünüzle alakalı,

takipçilerinizin kullanmaya heves duyacağı hashtagler olmasına dikkat edin.

Markalı hashtagler marka bilinirliğinizi arttırmaya, ürün ve hizmetlerinizi tanıtmaya yardımcı olacaktır.

Özellikle instagramda hashtagleri stratejik bir şekilde kullanmak müşterilerinizle bağlantı kurmak, markanızla alakalı kullanıcılar tarafından üretilmiş içerikleri bulmak ve etki liderleri ile uzun dönemli işbirlikleri kurmak için mükkemmel bir yoldur.

Son olarak Hastagler ile ilgili yapılması ve yapılmaması kısaca derleyerek yazımızı bitirelim:

Bunları yapın!

Hashtagleri kullanırken kesin ve net olun,

Hashtaglerinizin paylaştığınız içerikle alakalı olmasına özen gösterin,

Hashtagleri kullanmadan önce araştırma yapın,

Hashtag türlerine ve nerelerde, nasıl kullanılması gerektiğine hakim olun.

Bunları yapmayın!

Çok uzun ve aşırı niş hashtagler kullanmayın,

Ukalalık yapmayın,

Instagram 30 hashtag'e izin veriyor diye sınırları zorlamaya ve konunuzla ilgisi olmayan hashtagler kullanmaya çalışmayın.

Her şeyi hashtagleyebilirsiniz ama bunu test edin ve gözlemleyin belki de sektörünüz ya da pazarlama hedefleriniz için uygun olmayabilir.

Hashtagler ile ilgili bütün detayları öğrendiğinize göre artık daha etkileşimi yüksek içerikler paylaşmaya hazır mısınız?

Yararlanılan Kaynaklar:

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page