top of page

Instagramda İşletme Profili Nasıl Oluşturulur?

Instagramın kurumlar ve markalar için sunduğu "işletme profili" özelliği uzun zamandır hayatımızda ama duyuyoruz ki Instagram'da işletme profilinin nasıl açılacağını bilmeyen ve dolayısıyla bir işletme profiline sahip olmanın nimetlerinden faydalanamayanlar var.

Öncelikle bir konuya açıklık getirelim.

Neden Instagramda "İşletme Profili"ne Sahip Olmalısınız?

İster büyük ister küçük bir işletme olun, ister ürün ya da hizmet satın isterseniz sosyal bir amaç için mücadele eden bir STK olun, paylaştığınız içeriklerin hedef kitlenize ulaşması ve etkileşim yaratması için çok iyi içerikler üretmeniz gerek. İyi içerik üretmenin kuralları ise hedef kitlenizi dinlemek, onlarla ilgili data toplamak, topladığınız datayı analiz etmek ve elde ettiğiniz bilgiyi markanız ile hedef kitle arasında bağ kurmak için kullanmak.

"Ölçemezsen Yönetemezsin!"

Instagram "İşletme" Profiline sahip olmak öncelikle size takipçilerinizin içerikleriniz ile olan etkileşimi, onların demografik bilgileri vs. gibi konularda bilgiler sunuyor.

"Organik Erişimi Unutun, Reklam Vermeye Hazırlanın"

Organik erişim oranlarının, yeni algoritmalar ile birlikte hızlı bir şekilde düşmesi kurumlar ve markalar için reklam vermeyi zorunlu hale getirdi. Instagram işletme hesabı size içeriklerinizi tanıtma fırsatı da sunuyor.

"Ben de Yukarı Kaydırtmak İstiyorum!"

İşte herkesin yapmak istediği ama nasıl yapılacağını bir türlü bilemeği konu: "Story'lerdeki yukarı kaydırma mevzusu!" Bildiğiniz gibi normalde instagram paylaşımlarına link koyarak hedef kitlenizi web sitenize yönlendiremiyorsunuz. Ama instagramın storylere link ekleme özelliği ile istediğiniz web sitesine takipçilerinizi yönlendirme şansınız var. Bunu yapmak için de instgram hesabınızı işletme profiline çevirmeye. Çünkü instagram hesabınız işletme profili değilse bu özelliği kullanamıyorsunuz.

Eğer yukarıda saydığımız nedenle sizi ikna ettiyse şimdi Instagram hesabınızı nasıl işletme profiline çevireceğinizi anlatalım.

#1: Facebook'ta Bir İşletme Sayfası Açın

Instagramda bir hesabı "işletme hesabına" çevirmek için öncelikle bir Facebook sayfanız olması gerekmektedir. Facebook'ta bir hayran sayfasının nasıl açılacağına burdan ulaşabilirsiniz.

#2: Facebook Sayfanızı Instgram Hesabınıza Bağlayın

İşletmenize ait hesaba girip aşağıdaki adımları takip ederek markanıza ya da kurumunuza ait hesabı kısa sürede işletme hesabına çevirebilirsiniz.

Dişli düğmesinden ayarlar menüsüne giriş yapın ve çıkan menünün alt kısmında yer alan "işletme profiline çevir"e tıklayın. Facebook sayfanızı Instagram profilinizle bağlamak için "Devam Et" adımlarını takip edin.


#3: İşletme Profilinizi Düzenleyin

Sonraki adımda ise markanıza ya da kurumunuza ait bilgileri girerek işletme profilinizi tamamlayın. Her şey gözünüze "Harika!" görünüyorsa "Bitti" düğmesine tıklayın.

İşte bu kadar! Artık Instagramda bir işletme profiline sahipsiniz. Sıra içerisine muhteşem içerikler koymaya geldi.

Eğer bu konuda kafanız karışırsa ve ne koyacağım diye telaşa düşerseniz, üzülmeyin. Biz burdayız! Her zaman arayabilirsiniz. :) İletişim için tıklayın.


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page