top of page

Sosyal Medyayı Etkin Kullanan İşletmelerin Sağladığı 5 Fayda

Günümüzde bir işletme için sosyal medyada var olmak, en az o işletmenin sunduğu ürün ve hizmetler kadar önemli hale geldi. Artık işletme sahipleri, işletme hedeflerini gerçekleştirebilmek için sosyal medya kanalları üzerinden de potansiyel müşterileri ile etkileşime geçmeleri gerektiğinin farkındalar. Çünkü rakiplerinin arasından sıyrılmak ve varlığını sürdürmek isteyen bir işletme, bilinirliğini hızla arttırmak ve hedeflerine ulaşmak için sosyal medya pazarlamasını kullanması gerektiğini iyi biliyor. Sosyal medyayı etin kullanan işletmeler ise müşteri sadakatinden, büyümeye kadar bir çok fayda sağlıyor.


Tabii burda sosyal medyayı etkin ve etkili kullanmak önemli, çünkü sadece "haydi sosyal medya hesabı açalım" gibi bir iştahla sosyal medya hesabı yönetmeye başlamak tek başına yeterli olmayabiliyor.

Bu nedenle, SM4RT Solutions olarak özellikle Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin işletme hedeflerini gerçekleştirebilmeleri için sosyal medya pazarlamasında kendi rotalarını çizebilmeleri, potansiyel müşterilerinin ilgisini çekecek içerikler üretebilmeleri ve başarılı reklam kampanyaları yönetebilmeleri için “Sosyal Medya Yönetimi ve İçerik Üretimi Atölyesi” hazırladık. Bu eğitim, artan rekabette sizi rakiplerinizin bir adım önüne sosyal medya pazarlamasını kullanarak nasıl çıkarabileceğinizi anlatacak.

Peki nasıl?

İşte 22 Eylül’de gerçekleşecek Atölyemizden sonra elde edeceğiniz 5 fayda:

1) Sosyal Medyada Var Olmayı Başarmak

Sosyal medyada var olmanız için birçok sebep var. Ama bunlardan hiç birisi “Eee Çünkü, Herkes Sosyal Medyada!” gibi bir neden olmamalı. Çünkü sadece bu bakış açısıyla yaklaşırsanız sosyal medyada varlık gösteremezsiniz.

Sosyal medyada marka bilinirliğinizi arttırmak, yeni müşteriler kazanmak, satışlarınızı arttırmak ve sadık müşteriler kazanmak için sosyal medyayı etkin ve akıllıca kullanmak gerekir.

Atölye sonrasında işletmeniz çok “beğeni alan”, kullanıcılar tarafından konuşulan ve insanların henüz ilk görüşlerinde profesyonelliği hissettiği bir sosyal medya kimliğine sahip olmaya yaklaşacak, kalabalığın arasından sıyrılarak kendine sosyal medyada kalıcı bir yer yaratacaktır.

Unutmayın, büyük ya da küçük fark etmeksizin, sosyal medya pazarlaması her işletmenin büyümesi ve büyüklüğünü koruması için önemli araçtır.



2) Stratejik Markalaşma ve Bilinirlik

İster büyük ister küçük olsun bütün işletmelerin markalaşmaya ihtiyacı vardır. Ancak bunu doğru bir strateji ile gerçekleştirmek, marka bilinirliğinizi arttırmanıza ve sonuç olarak işletme hedeflerinizi gerçekleştirmenize (satışları arttırmak, yeni müşteriler kazanmak... gibi) katkı sağlar. Sıklıkla, küçük ve orta ölçekli işletmelerden bahsetsek de sadece KOBİ’ler için değil, kişisel markası olan ve online itibar yönetimine ihtiyaç duyan bireyler için de stratejik markalaşma önemlidir.

Atölyemizde, katılımcılarımız işletmelerini bir marka olarak sosyal medyada doğru bir strateji ile temsil etmeyi öğreneceklerdir.

3) Hedef Kitlenizi Bulmak

“We Are Social” ve HootSuite tarafından hazırlanan “Digital in 2018” raporuna göre; 81 milyon nüfusa sahip ülkemizde, 51 milyon sosyal medya kullanıcısı var. Bu da 51 milyon potansiyel müşteri demek.

22 Eylül’de gerçekleşecek olan atölyeye katılanlar, doğru hedefleme ve doğru sosyal medya kanalı seçimiyle, işletmesini doğru hedef kitle ile nasıl buluşturabileceğini öğrenecek. “Tamam, hedef kitlemizi bulduk. Peki, nasıl ikna edeceğiz?” diyorsanız; sizi 4. maddeye davet ediyoruz.

4) Yaratıcı İçeriklerle On İkiden Vurmak

İşte burada sizi hedef kitlenize bağlayacak içeriğin gücü devreye giriyor. Günümüzde nasıl iyi içerik oluşturulur? Bu kadar içeriğin arasından sizin içeriğiniz nasıl dikkat çeker? gibi konularda sizi aydınlatacak püf noktalarını derledik.

Baştan sona güçlü ve dikkat çekici bir içeriğin nasıl oluşturulacağını, içerik oluştururken hangi detaylara dikkat edilmesi gerektiğini ve hangi sosyal medya kanalında nasıl içerikler oluşturulması gerektiğini öğrenerek, işletmenizi tanınır ve güvenilir hale getireceksiniz.


5) Başarılı Kampanya ve Reklam Yönetimi

Facebook, Instagram, Twitter…  Hangi sosyal medya kanalı olursa olsun, başarılı bir kampanya ve reklam yönetimi sosyal mecraların dinamiklerini iyi bilmekten geçiyor. Bu nedenle atölye kapsamında etkin kampanya ve reklam yönetimi yapabilmeniz için vereceğimiz bilgilerle, atölyenin sonunda sosyal medya kanallarında başarılı kampanyalar düzenleyebilecek ve reklam yönetimi yapabileceksiniz.

Eğer, sosyal medya kanallarını başarılı bir şekilde yönetmek ve hedef kitlenizin ilgisini çekecek içerikler üretmek istiyorsanız, 22 Eylül 2018 Cumartesi günü gerçekleşecek olan küçük işletmeler için hazırladığımız “Sosyal Medya Yönetimi ve İçerik Üretimi Atölyesi”ne hemen şimdi kaydolun.

İndirimli ön kayıt yaptırmak için geç kalmadan tıklayın.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page