top of page

Takipçi Sayınız Artıyor! Şimdi Ne Olacak?


Sosyal medya pazarlaması yapıp da Instagram'da takipçi sayısını büyütmek istemeyen yoktur diye düşünüyoruz. Her markanın amacı, daha çok takipçi kazanıp marka bilinirliğini arttırmak, nihai olarak da satışlarını arttırmak.


Peki hayalleriniz gerçek oldu ve takipçi sayınız arttı! Bundan sonra ne olacak?

Bundan sonraki adım hem mevcut takipçilerinizi koruyup hem de yeni takipçiler kazanmaya devam etmek olmalıdır.

Kendinize şunu sorun;

❓ Takipçileriniz birbirinden duydukça sayfanıza gelen, birebir iletişime geçmediğimiz viral bir kitle mi?

❓ Yoksa ilişki kurup etkileşimde kalabildiğiniz, size sadık, az ama öz bir kitle mi?




Eğer bir anda gelen, zaman zaman geldiği gibi de gidebilen viral bir kitleniz varsa dikkat!


Sosyal medyada siz de ara ara karşınıza çıkan popüler sayfalara denk gelmişsinizdir. Marka sayfanız da bu sayfalardan birisi olabilir. Bu durumun olumlu yanı sayfanızın artan popülaritesi ile birlikte görünürlüğünün de artmasıyken, olumsuz yanı bu kitlenin geldiği gibi kolay ve çabucak gidebileceğidir.


Öncelikle şunu açığa kavuşturalım; hesabınız büyüdükçe, günlük bazda kaybettiğiniz takipçi sayısı artabilir. Bunun için üzülmeyin.

Küçük sadık bir kitlem var diyorsanız; bu hesabınızı büyütmeyi daha uzun bir süreye yayılabileceğinizi ve daha emin adımlarla ilerleyebileceğinizi gösterir.


Şimdi yeni gelen ve mevcut kitleyi tutmak, onları sadık takipçilere dönüştürmek ve daha fazla takipçi kazanmak için ne yapabiliriz, ona odaklanalım.

☝🏼 Eğer yeni takipçileriniz Insatgram’dan verdiğiniz bir reklam aracılığıyla ile geliyorsa, reklamınızın süresini uzatabilirsiniz. Bu görünürlüğünüzü arttırarak yeni takipçiler kazanmaya devam etmenizi sağlayacaktır.

☝🏼 Hedef kitlenizde yankı bulacak, onların fayda sağlayacakları ve sizi takip etmeye değer bulacakları içerikler üretmeye devam edin.

☝🏼 Takipçi satın aldıysanız, Instagramın sevmediği bu bot hesaplar bir gün aniden Instagram tarafından silinebilir. Yatırımınız çöp, sahte takipçileriniz tarih olabilir. Gidenin ardından bir bardak soğuk su içmek dışında elinizden bir şey gelmez. O yüzden #takipçi satin almayın!

☝🏼 Aramızda Follow/Unfollow’dan vazgeçmeyenler var mı? Birilerini takip ettiği için takip edileceğini ve böylelikle yeni müşteriler kazanacağını düşünenler olabilir. Ama hep altını çiziyoruz. Takipçilerinizin, ürün ve hizmetlerinizi satın alacak takipçilere dönüşmesi için inanın bundan daha fazlasını yapmanız gerekiyor.

☝🏼 Düzenli ve planlı paylaşımlar yapın. Mutlaka bir içerik takviminiz olsun. Ne zaman, ne paylaşacağınızı önceden belirlemek size istikrar kazandıracak ve bu istikrar da takipçilerinizin sayfanızın sıkı takipçisi olmasını sağlayacaktır.

☝🏼 Paylaşım metinleriniz sıkıcı olmasın. Üzerinde iyice düşünülmüş, takipçilerinizi bir eyleme yönlendiren, işletme hedeflerinize hizmet edecek metinler yazın.

☝🏼 Yeni takipçilerinizle etkileşime geçin. Instagram bunun için harika bir yer. Özellikle hikayeler yardımıyla, takipçileriniz ile interaktif bir iletişim kurabilirsiniz.

☝🏼 Hızlı hareket edin. Takipçi sayınız arttıkça hayranlarınız kadar sevmeyenleriniz de artacaktır. Negatif düşünceleri pozitife çevirmek benzer markalardan sizi ayıran farkınız olabilir.


İstatistikler size hoşunuza gitmeyen şeyler söylüyorsa panik yapmayın. Çabuk artan bir şey çabuk azalabilir, bu çok doğal, önemli olan kalıcı ve anlamlı bir bağ kurarak takipçilerinizi sadık müşterilere dönüştürmek.


Sosyal medyada hızla büyümek herkesin hayali, ama önemli olan kalıcı ilişkiler kurarak size gelir getirecek, işletme hedeflerinizi gerçekleştirmenizi sağlayacak yeni müşteriler kazanmak.


Daha fazlası ve sosyal medya danışmanlığı için: info@sm4rtsolutions.com

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page