top of page

Corona Günlerinde Sosyal Medya Paylaşımları

Güncelleme tarihi: 8 Nis 2020


Herkesin eve kapandığı böyle bir dönemde işletme sahiplerinin yaşadığı gelecek kaygısını bir nebze de olsa hafifletmek için, bu günlerde özellikle sosyal medya çalışmalarında neler yapabileceğinizi derlemeye çalıştık.


Çünkü çok iyi biliyoruz ki;

Evde olmak üretmeye engel değil!

O nedenle dijital mecraları ve sosyal medyayı verimli bir şekilde kullanmak işinizin devamlılığına büyük bir katkı sağlayacaktır.


Peki bu dönemde sosyal medya iletişimini nasıl daha iyi yapabilirsiniz?


1. Tüketici İç Görülerine Odaklanın: Bu yeni döneme uyum sağlamaya başlayan kişilerin tüketim ihtiyaçları ve davranışları da değişiyor. Bu konuda tüketici davranışlarını sürekli analiz eden Google'dan destek alabilirisiniz. Think with Google'un derlediği dataya göre; sürekli değişen gündemde bilgi açığını kapatmaya yardımcı içerikler ve platformlar, sosyal bağları verimli ve aktif tutacak uygulamalar, sağlıklı ve fit kalmayı özendiren içerikler, sanal olarak dışarı çıkmaya imkan veren uygulamalar ve evde iş verimliliğini arttırmaya yönelik konuları ele alan hesaplar öne çıkıyor. (Google'un yaptığı çalışmanın tamamına ulaşmak için tıklayın.)

2. Takipçilerinizin ve Müşterilerinizin Yanında Olun: Bunun için yapabileceklerinizi ve nelere dikkat etmeniz gerektiğini şu şekilde sıralayalım;

  • Hedef kitleniz olan müşterilerinizin davranışlarının nasıl ve ne yönde değiştiğini iyi analiz edin, bunun için biraz önce bahsettiğimiz çalışmaların benzerlerini takip edin ve güncel kalın.

  • Sosyal medya stratejinizi gözden geçirin ve mevcut duruma göre sürekli revize edin.

  • Sosyal medya paylaşımlarınızın merkezinde takipçileriniz/hedef kitleniz/müşterileriniz olsun. Tek amacınız ürünlerinizi tanıtımak ve satmak olursa mevcut ve potansiyel müşterilerinizi/takipçilerinizi kaybedebilirsiniz.

  • Sosyal medyada paylaşacağınız içeriklerin çerçevesini belirleyin ve bunların marka kimliğiniz ve iletişim tonunuz ile uyumlu olmasına dikkat edin. Marka kimliğinizden ve sektörünüzden uzaklaşmamaya özen gösterin.

  • Birleştirici olmaya çalışın. Ulusal kriz dönemleri bütün markalar için iletişim kurması en zor dönemlerden biridir. Hedef kitlenizin ve takipçilerinizin kaygılarını gidermeye, onların yanında olduğunuzu hissettirmeye çalışın.

  • Çalışanlarınızı unutmayın. Herkesin evde kaldığı ve evden çalıştığı bu dönemde onların ihtiyaçlarına odaklanan içeriklerle iç iletişimi canlı tutmaya çalışın. Bu konuda Garanti BBVA'nın #EvdeKeyifliKal hashtagi ile yaptığı mailing çalışması bu konuda güzel bir örnek...


3. Krizi Fırsata Çevirin Ama Abartmayın! Bütün işletmeler, hangi iş kolunda olursa olsun hayatta kalmak ve varlığını sürdürmek için çalışmak zorunda, çünkü büyük küçük demeden bütün girişimlerin çalışanlarına ve paydaşlarına karşı yükümlülükleri var. O nedenle, bu dönemde özellikle sosyal medyada agresif ve itici olmadan pazarlama çalışmalarınıza devam edebilirsiniz. Ancak, samimiyetiniziden ve kurmaya çalıştığınız bağdan ödün vermeyin.


Bugün bir çok marka sosyal medyadaki ve dijital kanallardaki iletişimine devam ediyor, çünkü tamamen sessiz kalmak sürdürülebilir olmaktan çıktı, bu yeni döneme adapte olmak şart. O nedenle, bütün iletişim çabalarınızı tüketicilerin iç görülerini doğru analiz ederek, ihtiyaç ve beklentilerini gözlemleyerek yapın.


Yazımızı burada noktalarken bütün okurlarımıza kolaylıklar diliyoruz.


Sağlıkla kalın, evde kalın!

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page