top of page

Sosyal Medyada Hayatınızı Kolaylaştıran Uygulamalar


Şayet Instagram hesabımızı takip edenler var ise; son 3 haftadır postlarımız “Sosyal Medyada Hayat Kurtaran Uygulamalar” serisinden oluşmaktaydı. Bunların hepsini bir içerikte toplamak, detaylandırmak ve birkaç öneride daha bulunmak istedik.

Fotoğraflar İçin Uygulamalar


1) VSCO

Bizim gibi birçok kullanıcının severek kullandığı bu uygulama, filtreler bakımından oldukça geniş bir yelpaze sunuyor. Ücretsiz filtreleri olduğu gibi ücret ödeyerek kullanabileceğiniz ekstra da filtreler de bulunmakta.Bu uygulamanın diğer fotoğraf uygulamalarından farklı ve öne çıkan asıl özelliği ise; hafızası! Bu hafıza sayesinde beğendiğiniz bir filtreyi, kontrast, ışık, sıcaklık vb. Ayarları kaydedebilir ve sonra kolaylıkla başka fotoğraflarınıza aynı filtre ve ayarları uygulayabilirsiniz.  VSCO’yu diğer bir özelliği de tıpkı Instagram gibi size insanları takip etme, yeni görseller keşfetme ve paylaşım da bulunma imkanı sunması.


2) Snapseed

Snapseed de diğer uygulamalar gibi fotoğraflarınızın filtre, ışık ve kontrast gibi ayarlarını düzenleme şansı veriyor. Bununla beraber, diğer uygulamalardan farklı olarak fotoğraflarınız üzerinde çok kolay biçimde ince ayarlar yapmanızı da sağlıyor.Örneğin; fotoğrafın sadece seçtiğiniz bir kısmında ışık, kontrast ve yapı gibi değişikler yapabilir, dilediğiniz yerlerin parlaklığını arttırabilir, ya da koyulaştırabilirsiniz. İstemediğiniz küçük detayları yok etmenize olanak sağlaması ve blurlaştırma özelliği de ekstrası! Görsellerinizi kırpmadan paylaşabilmenizi de sağlıyor. Yani snapseed sayesinde neredeyse profesyonel bir fotoğraf çekmişsiniz gibi sonuçlar alabilirsiniz.


3) Picsart

Picsart da filtreleriyle öne çıkan uygulamalardan biri. Ücretsiz filtreleri olduğu gibi, ücret ödeyerek sahip olabileceğiniz filtreler bulunmakta. Bu uygulamayı diğerlerinden ayıran özellikleri ise; fotoğrafları kesebilmek, arka planlarını değiştirebilmek, saçınızın rengiyle oynayabilmek olarak sıralayabiliriz.


4) Lightroom CC

Kullanımı diğerlerine göre daha karmaşık gelebilir malum kendisi adobe ürünü olan bir uygulama. Dilerseniz bilgisayar üzerinden de bu uygulamayı kullanabiliyorsunuz. Bu uygulamayı profesyonel fotoğrafçıların neredeyse hepsi kullanıyor diyebiliriz. Hatta bugün hayranlıkla profillerinde gezinilen Influencerlar da genellikle fotoğraflarını Lightroom ile düzenliyor. Gerçekten denediğinizde farkını hissedeceğiniz bir uygulama. YouTube’da birçok eğitim videosunun varlığı da artısı. Belki bu şekilde yavaş yavaş fotoğrafçılığa girersiniz. Eğer bu gerçekleşirse, ekibimizdeki fotoğrafçıların biri siz bile olabilirsiniz, kim bilir! Ne de olsa, hayat sürprizlerle dolu.


5) HujiCam


Hujicam çok üst düzey şeyler yapamasa da, çok sevilen uygulamardan birisi. Nostalji efekti ile hayatımıza giren bu uygulama Instagram’da retro fotoğraf paylaşımlarını da beraberinde getirdi. İşin güzel tarafı da fotoğraf normalde öyle olmasa da uygulama o havaya sokuyor.


Video İçin Uygulamalar


1) Inshot

Bu uygulama ile videoları kesebiliyor, birbirine bağlayabiliyor, filtreler ve müzik ekleyebiliyorsunuz. Bunlar düşünülünce aslında sosyal medya profillerinizi sadece fotoğraf paylaşımlarıyla kısıtlamayarak, daha eğlenceli, daha dikkat çekici video paylaşımlara sahip olabilirsiniz. Bu uygulama ile küçük işletmeler de video içerikleri çok kolay bir biçimde hazırlayabilir. Sosyal medya ve farklı mecralarda bunları kullanabilir.


2) VivaVideo

Animasyonlu klipler, çeşitli çıkartmalar gibi özellikleri olan bu uygulama da video içerik oluşturmak için bir diğer seçeneğiniz olabilir. Eğlenceli ve basit filtreleri, değişik özellikleri tercih edilme sebeplerini oluşturuyor. Belki siz de göz atmak istersiniz.


3) iMovie

Ne yazık ki bu maddedeki uygulama yalnızca Iphone kullanıcılarına özel, çünkü adından da belli olacağı üzere Apple’ın bünyesinde bir uygulama. Basit arayüzü, kullanım kolaylığı, müzik ekleyebilme ve mavi-yeşil ekran desteği gibi birçok özelliği kullanıcılarına sunarak tercih edilme konusunda rakiplerinden sıyrılıyor. Kısacası Apple kullanıcılarına, tıpkı bir Zeki Müren söylemiyle yaklaşıyor; “Uzaklarda arama, çünkü sen içimdesin.”


4) Adobe Premiere Clip


Adobe Premiere zaten birçok üniversite öğrencisi ve çalışan insanın hayatında önemli bir yere sahip. Mobil versiyonu biraz daha pratik olan Premiere’in güzel tarafı, telefonda yaptığınız çalışmayı Adobe CC’ye aktarabilmeniz.


Planlama İçin Uygulamalar


1) Later

Instagram için karşımıza çıkan Later, sadece ana sayfa postlarımızı değil, storylerimizdeki paylaşımlarımızı da planlama şansı sunuyor. Belirli bir sayıya kadar ücretsiz kullanılıyor olması da en büyük avantajlarından biri. Zamanınızı az da olsa size kazandıran, aklınızın köşesine takılan post paylaşımlarınızı, sizin ayarladığınız saatte dert etmeden paylaşmanızı sağlayan bir uygulama olarak karşınıza çıkıyor.


2) Planoly

Tıpkı Later gibi olan Planoly, kullanım açısından biraz daha kolay bir arayüze sahip olmasıyla kendisine rekabette artı değer katıyor. Yine kolayca postlarınızı zamanlayabiliyor, profilinizde nasıl duracağını çok çaba sarf etmeden görebiliyorsunuz.


3) Hootsuite

Koordineli bir şekilde paylaşım yapmak istiyorsanız, ya da her sosyal mecraya da ağırlık veren bir işletme iseniz sizi Hootsuite ile çalışmaya yönlendirmeliyiz. Çünkü; bu planlama araçlarından en geniş kapsamlı olanı Hootsuite, sadece Instagram ile sınırlı kalmıyor. Instagram’ın yanı sıra Facebook ve Twitter paylaşımlarınızı da planlayarak sizi her mecrayı düşünme zahmetinden kurtarıyor.



Bildiğiniz gibi sosyal medyada hedef kitlenize ulaşabilmeniz paylaştığınız içerikler sayesinde oluyor. O nedenle, herkese eşit ve çok sesli bir platform sunan sosyal medyada ister küçük işletme olun, ister kendi bireysel hesabını yönetiyor olun bu uygulamalar sayesinde siz de kolaylıkla içerik üretebilir ve hedef kitleniz ile etkileşime geçebilirsiniz.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page